Sinä olet kaunis, virheetön

Share |

Torstai 19.12.2019


Terveytemme koostuu elämän laadukkaista peruseliksiireistä;

- Ravitsemuksesta

- Valosta, Vedestä ja Ilmasta

- Liikkeestä

- Elämänrytmeistä

- Rakkaudesta ja yhteisöllisyydestä

- Elämän tarkoituksesta ja päämääristä

Ravinto on siis vain yksi osa luonnon hienoa kokonaisuutta. Ja ihminen on yksi osa luomakunnan rikkoutumatonta kauneutta.

Ihmismieli unohtaa usein rajoittuneessa minäkuvassaan ja vaikeitten tunteittensa ja epätasapainotilojensa keskellä, olevansa virheetön ja kaunis, sisäisesti ja ulkoisesti, juuri omana itsenään. Se haavoittuvainen tunteiden valtaama minä onkin kaunis ja komea, feminiininen ja maskuliininen, silloinkin kuin se on kaikista heikoimmillaan.

DSC07024.JPG

Oma maailmani ja minäkuvani saivat (taas!) uusia ulottuvuuksia muutaman viikkoa sitten, vuoden pimeimpänä aikana, osuessani intuitiiviselle meikkaajalle ja itsetuntovalmentajalle @IinaLinelle kera siskojeni Laitilassa. Herkkä ammattinsa harjoittaja, joka teki työtään yhdistäen kädentaitonsa, luovuutensa ja intuititiivisen osaamisensa antautumalla flow-tilaan. Ainoaan tilaan, jossa on mahdollisuus yhdistää sekä tietoinen että tiedostamaton osaaminen täydellisesti yhtäaikaa. Se antaa ammatissa kuin ammatissa, myös jopa tieteenaloissa, korvaamattoman etulyöntiaseman ja korkeimman kapasiteetin kyseisen ihmisen työlle ja sen laadulle. Oli sitten kyse älyn tai luovuuden tarpeesta.

DSC07050.JPG

Sisäisen henkilökohtaisen kauneuden löytämisessä ammattilaisen avoimuus omalle sisäiselle puheelleen, sen tunnistamiselle ja sellaisenaan hyväksymiselle, on välttämätöntä asiakkaalle. Intuitiivinen meikkaaja antoi kätensä korostaa meikattavan persoonallisia luonnonlahjoja, meikattava on kaunis niin tuoliin istuessaan kuin siitä valmistuttuaankin. Kuvastimessa on tuo jumalainen luonnonlapsi, jonka kauneus on herätetty eloon ja se on nyt helpompi nähdä, mutta myös hyväksyä ja tuntea.

kokonaisvaltainen.png

Miksi kauneus pitää nähdä? Ja eikö sen nyt näe muutenkin, jos sitä on?

Joillekkin on luontaista nähdä kauneutta kaikkialla ja toisinaan taas joku ei näe kauneutta missään, vaikka kuinka etsisi.

Kun puhumme toisillemme kauniisti ja kun tunnistamme itsessämme, ympäristössämme ja lähimmäisissämme kauneutta, aiheuttaa se meissä kiitollisuuden, yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tuntemuksia. Eli siis oksitosiinin ja muiden hyvänolohormonien virtaa (jotka on tietysti myös mitattavissa!) ja stressihormonien sekä verenpaineen laskua, immuniteetin vahvistumista. Ja mikä ihaninta, tämä kaikki hyvä leviää myös ympärillesi sanattomana kontaktina ja energiakenttänä riippumatta vastaanottajasta ja hänen tietoisuudestaan. Huikeaa.

Kauneuden näkeminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Sitä voi harjoittaa monin tavoin arjessa pienillä yksityikohdilla. Itselleni suurimmat työkalut ovat olleet omien tunteiden tunnistamisen ja hyväksymisen harjoittaminen sekä kiitollisuuspäiväkirja. Kiitollisuuspäiväkirjan tapaan voi kuitenkin yhtä hyvin pitää suoraan kauneuspäiväkirjaa, jossa kirjoitat päivittäin ylös missä näit tänään kauneutta. Pysähdy kauneuksien edessä ja kuuntele ja hyväksy tunteita joita niihin sisältyy, analysoimatta ja takertumatta. Vain katsellen ja tunnustellen!

DSC07069.JPG

Mutta kuinka negatiivisen tunteen voisi muka nähdä kauniina?

IinaLine -päivä sai minut ymmärtämään että myös epämukavilta tuntuvat tunteet ihmisen kasvoilla ovat jotain niin kaunista ja herkkää. Myös häpeä. Tuo, joka on minun tunteistani ehkä aina ollut se pahin! Ja joka pistää tuntijansa käpertymään nurkkaan, onkin tavattoman kaunis kasvojen peilissä kaikkine haavoittuvaisine piirteineen. Sen vaan voi nähdä vasta kun sen on tunnistanut, ja sitten hyväksynyt. Näkeminen tulee kolmantena.

DSC07104.JPG

Etsitään toisemme kasvoilta kauneuden femiinejä ja maskulisia piirteitä! Sinä olet kaunis.

Rakkaudella,

Marianne

 

Avainsanat: kauneus, meikkaus, taide, tunteet, kokonaisvaltainen, hyvinvointi, luonnonkosmetiikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini