Lopullisesti eroon puutoksista

Share |

Torstai 7.1.2021


Onko sinulla hivenaineiden tai vitamiinien puutoksia? Suuntaatko luontaistuotekauppaan noutamaan korjausliikepullon tai ohjaako mittauksen teettänyt terveydenhoitohenkilö sinut sinne? Nouseeko arvot? Poistuuko oire tai oireet ja voit taas hyvin?

DSC08010.JPG

Minua pysäyttää jatkuvasti hölmistynyt katse, kun en ohjaa vaikkapa raudanpuutteeseen muitta mutkitta rautaa lisänä vaan alan pohtimaan. Mitäs pohdittavaa tässä on? Rautaa alhaiseen hemoglobiiniin tai ferritiiniarvoon ja se on siinä. Onko?

Itse näen kehon niin paljon monimutkaisempana laitteistona, että kun jokin yksittäinen arvo heittää häränpyllyä, tietää mieleni heti, että nyt on jostain laajemmasta ja suuremmasta kyse, kun keho ei ole pystynyt vastaamaan korvausreiteillä asiaan. Näin yksittäisen ravintoaineen puutos ei ole asian koko totuus, vaan pieni osa siihen.

DSC08011.JPG

Funktionaalisessa katsauksessa ihmisen kehoon erinäiset tutkimustulokset eivät muutoinkaan ole isäntiä hoitosuunnitelmassa vaan lisäpalasia kokonaisuuteen. Tärkein työkalu on asiakkaasta tehty kattava aikajana ja matriksi kehon tilan ja hoidon kartoittamisessa. Tämä tekee kuitenkin usein pientä vastakkainajattelua normaalien hoitomuotojen kanssa, sillä perusajatus on kovin erilainen, kuin olemme nykyajassa tottuneet. Ja valtava tietomäärä ja tarkat yksittäistet tutkimukset johtavat helposti hieman harhaan helppoudessaan.

Terveyttä emme kuitenkaan saavuta oikoreiteillä. Vaikka yksi vitamiinilisä poistaisi oireen, tulee toinen, jos perussyy jäi hoitamatta. Ja vaikka tulee eri oire, liittyvät ne usein toisiinsa monimutkaisempia reittejä pitkin. Eli vaikka jokin oire pysyy poissa tietyllä ravintolisällä, ei se ole vastaus vuodesta toiseen otettuna varsinaiselle ongelmalle, josta oire ilmoitti.

Omassa valmennustyössäni pohjana on noiden perushaasteiden onkiminen ja kartoitus. Näytteillä ja tutkimuksilla on osaa, mutta lähtökohtaisesti mennään ilman. Ja kehon kertomus on isäntä hoitosuunnitelmalle. Me olemme avoin kirja tarpeistamme, vaikka sitä on usein vaikea nähdä. Jos sinulla heittää labrakokeissa arvot, ota tarkemmin selvää mistä on kyse. Vaikka sitten ottaisitkin ensiapuun sen ravintolisän tai jopa lääkkeen ja oire tai arvokin korjaantuisi sillä. Emme ole koneita, jossa puuttuva ruuvi vain korvattaisiin uudella. Olemme äärettömän monimutkainen korttitalo, ja samalla kaikelle on luonnollinen selitys.

DSC08008.JPG

Villin luonnon kasvit ovat tästä syystä oiva apu moniin vaivoihin. Niihin kun liittyy niin paljon isompi kokonaisuus ravintoaineita, yhteensopivuutta ja parhaimmillaan vielä itse keräystäkin. Kasvit kun eivät hoida yksittäisiä kohtia kehossa vaan aina kokonaisuutta. Yksi hyvä esimerkki tästä on kaikkien villiyrttien yhteinen ominaisuus, joka on niiden ruuansulatusta aktivoiva ja bakteerikantaan parantava vaikutus. Sama ei toistu teollisessa ruuassa, saati vaikkapa laboratorion rautaravintolisässä. Luonto hoitaa itsensä. Mutta välillä tarvitsemme siihen tehostettua hoitoa, jotta löydämme ja saavutamme haasteemme.

Rakkaudella Marianne

DSC08013.JPG

Avainsanat: ravintolisät, flt, puutos, anemia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini