5 vinkkiä terveeseen arkiruokaan

Share |

Torstai 27.1.2022


Meneillään olevan terveen arkiruuan verkkokurssin kunniaksi, laitan tässä muutamia ajatuksia joiden kanssa supermarketsurffailusta kertyisi terveempiä valintoja. Emme opi koskaan yksittäisten aineiden avikutuksia ja haittoja, tiedä jokaisen tuotteen koko prosessia alkukantaisuudesta pöytäämme. Mutta niistä tietämättä pienillä perus nyrkkisäännöillä pääsemme paljon pidemmälle. Terve arkiruoka ei ole tiedettä,vaan tervettä arkea muun arjen sisällä.

villiruoka_riista.JPG

Avainsanat: terveys, ruoka, arki, tasapaino, flt, luomu, kotimainen, eettinen


Kommentit

28.2.2022 8:53  Eija

Hei
Mitäs sitä söis sitten talvisin kun ei isohkostakaan kaupungista saa ulkomaisia kasviksia luomuna🤔 selleri ja kesäkurpitsa ainoo mitä löytyy. Kesällä ei kotimaisiakaan pahemmin luomuna ole. Viimekesänä pakastin itse parsa-ja kukkakaalit ym ei luomuna mutta loppu jo ajat sitten. Pitäis isompi pakastin ostaa jos meinais enemmän et tulis kasviksille hyvin hintaa. Eli vinkkejä tähän mitä sit talvella syö kasvispuolelta?

2.3.2022 14:07  Marianne / NewDayFood

Moikka Eija!
Kommentoin nyt nimenomaan kasvikunnan tarjontaan: Kotimaista ei luomua suosisin mieluummin kuin luomua ulkolaista.

Ulkolaisista luomuna suhteellisen mukavasti saa mainitsemiesi lisäksi monia hedelmiä, kuivattuja yrttimausteita, (papuja) paprikaa, avocadoa.

Kotimaisena luomuna suhteellisen helposti porkkanaa, kaalia, yrttejä, pinaattia.

Kotimaista löytyy runsaasti juureksia ja kasviksia, omenaa nykyisin pitkälle kevättalveen, Pakasteeseen kannattaa kurkistaa myös: juureksia, kaaleja, herneitä, yrttejä kuten tilli ja persilja.

Ja mainitsen vielä kerran kuivatuista yrteistä tähän, joita (esim nokkonen) saa talvisin ainakin meilläkinpäin myös pienemmistä marketeistamme. Ja näissä ravintoarvot ovat korkeaa luokkaa suhteessa määrään.

Itse teen tuorekasvista tähän aikaan vuodesta myös idättämällä papuja/siemeniä. Samoin kuivapavuista saa hernekeittoa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini