Mitä teemme antioksidanteilla?

Torstai 24.9.2020

Ja miten ne toimivat kehossa? Miksi niistä puhutaan niin paljon? Ei ole suotta tänäpäivänä kaikkialla pinnalla puhe antioksidanteista. Yhdyssana, jossa on anti ja oksi ja dantti, kertoo jo pitkälle, mistä on kysymys. Oksi on happi ja oksidantit hapettuneita, happamia. Anti ehkäisee, kumoaa: Anti-hapettunut ainesosa. Antioksidantit siis purkavat kehon hapettumista, toisin sanoen kehon hajoamistilaa.

Antioksidanttien puute vaikuttaa seuraaviin asioihin käytännössä:

  • Kaikkiin sairaustiloihin liittyy hapettumista (oksidatiivinen stressi)
  • Tulehdustilat ja jatkuva sairastelun tunne....

raparperi_ravintovalmentaja.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: antioksidantit, hapetusstressi, hiljainen tulehdus, krooniset sairaudet

Villiyrttien terapiaa - osa 2

Torstai 14.5.2020

Tuoreena ja juuri puhjenneena villiyrttien ravintoarvot ovat korkeimmillaan eli toisin sanoen käsittämättömissä superluvuissaan ravinnetiheyttään. Ja nyt puhutaan selkeesti toukokuusta. Ajasta jolloin kaikki puhkeaa vihreyteensä.

Samoin on marjoilla, hedelmillämme ja suurimmalla osalla sienistä. Kaikilla - ja sitä enemmän mitä alkuperäisempää – kasvikunnan tuotteillamme. Mutta myös luonnollisella eläinkunnallamme esim. maidon tuotannossa. Onneksemme nämä kaikki ryhmät tuottavat tuon superimman satonsa hieman eri aikoina vuodesta.

detox_vuohenputki_flt.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: villiyrtti, horta, terapeuttinen, kuuri, satokausi, toukokuu, keräys, ravinnetiheys, ravinteet, antioksidantit, maksa, virus, bakteeri