Luonnollisten materiaalien koti - Kiitollisuus&Muutos 4/4

Torstai 16.9.2021

Neljäs ja viimeinen kirjoitus muutosmatkani tuomista muutoksista kertoo sinulle nykyminästä materialistina. Koti ja sen sisältö kertovat aina asujastaan. Ja niin minunkin. Henkinen tasapaino (lue tasapainoisempi – muutos ja sen tarve ei ole koskaan perillä) on ainakin minulla muuttanut materiaaleja ja niiden määrää kotonani. Muuallakin kuin keittiössäni.

Vaatteet, meikit, saippuat, liinavaatteet, huonekalut, rakennusmateriaalit. Aina kun jotain ”uutta” päätyy kotiini, se on käynyt ankaran päänsisäisen sensuurin siitä, sopiiko se arvoihini. Tiedostamatta ja tiedostaen. On vaikea ostaa keinokuituisia vaatteita tai liinavaatteita, kosmetiikkaa jota ei voi syödä, liimapuulevyjä tai kemikaalimaaleja. Onneksi asioita ei tarvitse vaihtaa kerralla, vaan miettiä yksitellen sitä mukaa kuin jokin menee käyttökelvottomaan kuntoon ja tulee tarve uudelle.

IMG_20210916_060606.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Unelmatyö vai -elämä? - Kiitollisuus&Muutos 3/4

Torstai 9.9.2021

IMG_20210908_121347.jpgOn kahdenlaisia tapoja päätyä työhön, johon on loputon intohimo ja kehittymisen halu. Vai onko? Toinen voisi kenties olla se, että miettii, mikä on minun unelmaduunini. Ja toteuttaa sen suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti. Minulle se tuli toista reittiä: aluksi halusin selvittää asioita. Sitten auttaa muita helpompaan reittiin terveyden kanssa ja yllättäen minulla oli muuttunut elämä ja syntynyt elämäntapatyö elättäjäkseni.

Kuulostaa molemmat helpolta ja johdonmukaiselta. Mutta noihin molempiin matkoihin kuuluu lähdöstä sinne omia arvoja kantavaan, tekijänsä elättävään työhön tunteina kaikkea muuta kuin johdonmukaista helppoa elämistä. Ilman henkistä työtä ja muutosta ei muovaudu antavaa elannonhankkimistapaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Kun sinä muutut, maailmasi muuttuu - Kiitollisuus&Muutos 2/4

Torstai 2.9.2021

Minä en ole ajatukseni.

Oletko ryhtynyt johonkin asiaan uudelleen ja uudelleen ajatellen, että se olisi terveellistä, hyvää, energisoivaa? Tsempannut, tsemppaantunut ja lopahtanut? Toistanut itsellesi, kuinka pitäisi ja pitäisi? Minä olen. Satoja kertoja.

Muutosmatkani sisäisessä maailmassani muutti ”vahingossa” arvojani luonnollisiksi: arkeni, vapaa-aikani, elämäntapani, asumismuotoni, kaiken.

En tiedä, mistä aina ammennan loputtoman inspiraationi mieleni muutoksille. Halun uudelleen ja uudelleen vapautua ja irtaantua kahleista, jotka ajatuksen harhat ja tunteiden kuuntelemattomuus luovat. Halun vapautua vuosisatojen traumoista kehossani ja somaattisista oireistani ja astua kaiken sen yläpuolelle.

IMG_20210901_193843.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Henkinen muutosmatka muutti suhtautumiseni ravitsemukseen - Kiitollisuus&Muutos 1/4

Torstai 26.8.2021

Tästä alkaa neliosainen kiitollisuus-sarja elämästä. Olen muuttanut voimakkaasti omaa sisäistä maailmaani tietoisesti päästäkseni vapautumaan kehoani kahlitsevista traumoista ja ajattelumalleista. Ja mahdollisesti myös vanhempieni, isovanhempieni ja pidemmälle suvussani kulkeneista traumoista ja itsehäpeäkeskeisestä syyllisyysmaailmasta. Jaan tämän aiheen neljään osaan siitä syystä, että minusta on hämmentävän ihanaa, mihin sisäinen muutosmatka on johdattanut arjen käytännön tasolla. Miten se on muuttanut montaa osa-aluetta. Pureudumme käytännön tuloksiin aiheilla; muutos keittiössäni, vapaa-ajallani ja elämäntapana, työssäni ja materialistina. Aloitamme isoimmiten ravitsemusneuvojan ammattiini lähinnä olevalla näkökulmalla eli muutoksista keittiössäni ja ravitsemuksessa.

muutosvalmennus_mariannetynkkynen.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Miksi minä olen kiinnostunut ekologisesta elämäntavasta?

Torstai 12.3.2020

Ja miksi haluan jakaa sitä myös NewDayFoodin alla nyt maaliskuussa? Koska kaikki liittyy kaikkeen. Koska laadukkaan ravinnetiheän ruuan löytäminen vaatii tuotannon ja syömämme ruuan koko ketjun ymmärtämistä ruuasta elimistöömme ja luontoon ja aina takaisin ruuaksi. Koska terveys on riippuvainen koko ketjusta. Koska ketjun epäkohdat ovat osa sairauksien taustasyitä. Koska me voimme yhdessä olla me ja muuttua. Koska allergiat. Koska yliherkkyydet. Koska saan asiakastyössäni kohdata luonnollisempien valintojen välttämättömyyttä.

Olen kirjoittanut jonkin verran viimeaikoina...

ekolifestyle_naulakko.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekologisuus, ekolifestyle, luonto, bakteerit, yliherkkyys, stressi, suolisto, henkinen, hyvinvointi