Ravinnerikkaat viljat arkeen - Viljat ravitsemuksessa OSA 4.

Torstai 30.7.2020

Tänään käsittelemme heinäkuun neljännen ja viimeisen osion viljoista osana ravitsemusta. Koska on tärkeää, ettemme siirry gluteenittomaan ruokavalioon erilaisten vehnää vastaavien pitkälle jalostettujen teollisten valkojauhojen muodoissa, kuten soija, maissi ja erilaiset tärkkelykset, avaan teille viljojen suurta aittaa marketeissamme.

Aina on paras, jos tunnet tuottajan ja haet viljasi suoraan tilalta. Mutta koska se ei useinkaan käytännössä ole mahdollista, haen tässä nyt markettivaihtoehtoja (sekä muutamia hyvinvarusteltujen luontaistuotekauppojen kuten Ruohonjuuri). Ja tässä kohden kiitos mm Foodinin ja niin monien alan uurtajien, meillä on nyt tullut marketteihin valtavasti laadukasta safkaa. Hyllytys tosin on vielä melkoisen hukassa, sillä markettien labyrintissa on vielä paljon eroteltu terveellisiä tavistuotteita - kuten vaikka camelinaöljy taikka raakakaakao -erilleen esim hifistelyosastolle tai gluteeniton pasta saattaa olla viljojen osastolla. Myyjää kannattaa aina vaivata, ennen kuin luovutat etsinnät. Minä käännyn usein lähes saman tien myyjän puoleen, jos en löydä. Sillä olen todennut, että pienistäkin kaupoista löytyy mitä laadukkaampia vaihtoehtoja, mutta niiden osastointi on vielä täysin hakusessa kauppiailla. Olemme uuden äärellä. Autetaan kuluttajina kauppiaita ja tehdään yhdessä muutos arkiruokavalikoimaamme! Kauppa myy, mitä me ostamme.

Laadukkaampia viljavaihtoehtoja arkeen..

DSC05919_2.JPG

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: gluteeniton, marketit, kaura, leivonta, viljat, ravinteikas ruoka

Ravinnerikkaan ruuan ostoskassi

Torstai 16.1.2020

Ravinneköyhässä mainosmarketissa päivittäisten ostosten tekeminen johdattelee ostajan alitajunnan kautta melkoiseen labyrinttiin. Pieni tietoisuus ja tiedostaminen kuitenkin riittää ilman tähtitiedettä punnitsemaan ruuan laatua. Laadulla, jolla tarkoitan ravinnetiheyttä. Kehomme toiminnot mahdollistavan ruuan peruselementtejä ovat:

Energia eli kalorit

Mikroravinteet eli Vitamiinit, hivenaineet, mineraait, antioksidantit,

Makroravinteet eli rasvat proteiinit ja hiilihydraatit, joista ihmiselle välttämättömiä rasvat ja proteiinit

Makua ja ruokanautintoa

Inc-listoja lukemalla ja ihan perinteisen jokamiehen maalaisjärjellä päästään jo monta askelta edelle mainostaikojen salakavalaa johdattelua ravinneköyhään pullanallekarkkilinjaan. Luonto...

dinner_2.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ravinnerikas, market, laadukas, ravinnetiheys, ainesosaluettelo, inc.