Pysyviä muutoksia uudelle vuodelle

Tiistai 4.1.2022

Kaikki muutos tapahtuu luopumisen kautta

Vuoden vaihde on vain yksi kohta vuoden kaikista vaiheista, mutta minulle – ehkä myös sinulle – tämä on jonkinlainen pääte jollekkin etapille. Yksi kalenterin vuosi on päättymässä ja vuodenkierto vaihtumassa uuteen.

Pidin vuosia sitten elämäni ensimmäisen paaston kirjasta ”3 päivän energia paasto, Pamela Serure”, ollessani elämässäni syvällä umpikujassa: fyysisesti terveydentilani, traumapohjaiset käyttäytymismallini ja parisuhteeni kanssa. Tuosta paastosta tuli uskomaton käytännön voimavara arkeeni kaikkine mielenharjoituksineen ja kokonaisuuksineen, joita se opetti.

Isoin oppi, joka tuolloin lähti minussa käyntiin, oli se, että kaikki muutos tapahtuu luopumisen kautta. Ilman luopumista ei yksnkertaisesti tapahdu mitään.

Teen oman vuodenvaihteeni tienoilla luopumisharjoituksen muun tohinan keskellä. Otan pieniä aikoja itselleni kanssa hiljaisuuden luontoa ja meditaatioita apuna käyttäen. Teen muutosprosessin omalla tavallani virittäytyen 2-3 päiväisenä...

Manipulointi, Photoshop, Keittiö, Hana

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: muutos, elämäntaparemontti, uusi vuosi, luopuminen, mieli, meditaatio

Kohti unelmien arkea kiitollisuuspäiväkirjan avulla.

Torstai 17.12.2020

Kiitollisuus on tehokas ja yksinkertainen tapa parantaa hyvinvointiasi tietoisuutta apuna käyttäen. Kiitollisuuspäiväkirjassa kirjoittaminen on se oleellisin osa harjoitusta. Kun joudut kirjoittamaan aiheen, joudut sanoittamaan ja tiedostamaan sen. Päivän aikana positiivinen asia menee helposti itsestäänselvyytenä täysin huomaamatta ohitse. Mutta kun tiedostat asian, pakka kääntyy: Kiitollisuus tulee läsnä..

DSC06327_3.png

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, meditaatio, harjoitus, tasapaino, hyvinvointi, stressi

Arjen ruuhka: Hyödyllinen palvelija vai orjuuttava isäntä

Torstai 13.2.2020

Arki ilman stressijaksoja olisi aivan ihanteellista, muttei niinkään realistista. Asiat pitää hoitaa ja koska stressiä saamme myös fyysisistä tekijöistä, kuten sairastelusta, on välillä vain hyväksyttävä tilanne, jossa kuormitusta on. Suolistomme bakteerikannan rajulle alamäelle ei kuitenkaan tarvitse jokaisen stressijakson yhteydessä mennä. Iloksemme voimme tietoisuuden avulla tehdä stressaavasta arjesta TODELLA PALJON vähemmän stressaavaa. Palauttavan toiminnan saaminen arkeen vaatii harjoittelua, mutta kompensoinnin hyöty on todella huomattava. Ja onhan esimerkiksi yrittäjän kuin ruuhkavuosia elävän vanhemman ihanne nauttia niistä hektisistä elämänvaiheista kaikkien haasteiden keskellä!

ravinto.stressi.png

Voimme kompensoida ravinnolla, tietoisella palautumisajoilla ja unella merkittävästi stressin aiheuttamia seurauksia. Iso ongelmammehan stressitekijöiden kroonistumisessa on juuri se, miten reagoimme kiireeseen ja täyteiseen arkeen. Tekeminen ei tuhoa meitä, vaan negatiivinen suhtautuminen ja kiireeseen liittyneet epäsuotuisat toimintatavat tekevät elämästä tuhoisan noidankehän. Stressireaktion palveleva vaikutus muuttuu orjuuttavaksi isännäksi. Lyhyesti stressin aikana kannattaa muistaa seuraava muistilista, jonka kanssa kannattaa olla ehdoton...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palautuminen, stressi, kiire, tasapaino, tehokkuus, yrittäjä, ruuhkavuodet, ravinto, uni, meditaatio,