Pysyviä muutoksia uudelle vuodelle

Tiistai 4.1.2022

Kaikki muutos tapahtuu luopumisen kautta

Vuoden vaihde on vain yksi kohta vuoden kaikista vaiheista, mutta minulle – ehkä myös sinulle – tämä on jonkinlainen pääte jollekkin etapille. Yksi kalenterin vuosi on päättymässä ja vuodenkierto vaihtumassa uuteen.

Pidin vuosia sitten elämäni ensimmäisen paaston kirjasta ”3 päivän energia paasto, Pamela Serure”, ollessani elämässäni syvällä umpikujassa: fyysisesti terveydentilani, traumapohjaiset käyttäytymismallini ja parisuhteeni kanssa. Tuosta paastosta tuli uskomaton käytännön voimavara arkeeni kaikkine mielenharjoituksineen ja kokonaisuuksineen, joita se opetti.

Isoin oppi, joka tuolloin lähti minussa käyntiin, oli se, että kaikki muutos tapahtuu luopumisen kautta. Ilman luopumista ei yksnkertaisesti tapahdu mitään.

Teen oman vuodenvaihteeni tienoilla luopumisharjoituksen muun tohinan keskellä. Otan pieniä aikoja itselleni kanssa hiljaisuuden luontoa ja meditaatioita apuna käyttäen. Teen muutosprosessin omalla tavallani virittäytyen 2-3 päiväisenä...

Manipulointi, Photoshop, Keittiö, Hana

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: muutos, elämäntaparemontti, uusi vuosi, luopuminen, mieli, meditaatio

Palautumisen ja energian kulttuuri

Torstai 18.11.2021

Mitä palautuminen on? Ja mitä se vaatii keholtasi?

Elämme tietotulvan aikaa. Ja kaiken lisäksi tuo tietotulva on äärettömän voimakkasta viestintää turvattomuudesta, uhkatekijöistä, vihasta, pelosta, kuolemasta, kivusta. Elämme maailmassa, jossa keskiverto ihminen on koko ajan yhteydessä ulkomaailmaan. Maailmaan joka ei ole tässä ja nyt, asioihin jotka eivät tapahdu sinun lähelläsi.

pisara_flt_terveys.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palautuminen, aivoterveys, mieli, terveys,

Käännä pohjolan pimeä voimaksesi

Torstai 4.11.2021

Elämme jälleen vuoden pimeintä aikaa. Talvi-aikaan siirtyminen tekee marraskuusta alkavan pimeän jakson vielä toivottomamman tuntuiseksi sekoittaessaan luonnollista nukkumisrytmiäsi kuin koko päiväsi rytmiä. Väsymystä, masennusta, alavireisyyttä, vastenmielisyyttä, päänsärkyä, voimattomuutta. Itse kullakin on omat haasteensa. Mihin ryhmään sinä kuulut?

Ravintovalmennuksissa käsittelen muiden kaamosta, joka on saanut mieleni avautumaan aikaa myöden aivan toisella tavalla pimeyteen. On näköjään jälleen helppo auttaa toisia, itseään ei. Mutta kiitos asiakkaat. On mahtavaa kuulla, kun asiakas joka on aina vihannut marraskuuta (kuten minäkin ennen), kokee pimeän ajan hoidon myötä ensimmäistä kertaa elämässään tai pitkästä aikaa aivan normaaliksi ja positiiviseksi ajankohdaksi. Tai edes helpommaksi.teehetki_flt_blogi.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pimeä, mieli, talvi, rytmit, tasapaino

Luonnollisten materiaalien koti - Kiitollisuus&Muutos 4/4

Torstai 16.9.2021

Neljäs ja viimeinen kirjoitus muutosmatkani tuomista muutoksista kertoo sinulle nykyminästä materialistina. Koti ja sen sisältö kertovat aina asujastaan. Ja niin minunkin. Henkinen tasapaino (lue tasapainoisempi – muutos ja sen tarve ei ole koskaan perillä) on ainakin minulla muuttanut materiaaleja ja niiden määrää kotonani. Muuallakin kuin keittiössäni.

Vaatteet, meikit, saippuat, liinavaatteet, huonekalut, rakennusmateriaalit. Aina kun jotain ”uutta” päätyy kotiini, se on käynyt ankaran päänsisäisen sensuurin siitä, sopiiko se arvoihini. Tiedostamatta ja tiedostaen. On vaikea ostaa keinokuituisia vaatteita tai liinavaatteita, kosmetiikkaa jota ei voi syödä, liimapuulevyjä tai kemikaalimaaleja. Onneksi asioita ei tarvitse vaihtaa kerralla, vaan miettiä yksitellen sitä mukaa kuin jokin menee käyttökelvottomaan kuntoon ja tulee tarve uudelle.

IMG_20210916_060606.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Unelmatyö vai -elämä? - Kiitollisuus&Muutos 3/4

Torstai 9.9.2021

IMG_20210908_121347.jpgOn kahdenlaisia tapoja päätyä työhön, johon on loputon intohimo ja kehittymisen halu. Vai onko? Toinen voisi kenties olla se, että miettii, mikä on minun unelmaduunini. Ja toteuttaa sen suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti. Minulle se tuli toista reittiä: aluksi halusin selvittää asioita. Sitten auttaa muita helpompaan reittiin terveyden kanssa ja yllättäen minulla oli muuttunut elämä ja syntynyt elämäntapatyö elättäjäkseni.

Kuulostaa molemmat helpolta ja johdonmukaiselta. Mutta noihin molempiin matkoihin kuuluu lähdöstä sinne omia arvoja kantavaan, tekijänsä elättävään työhön tunteina kaikkea muuta kuin johdonmukaista helppoa elämistä. Ilman henkistä työtä ja muutosta ei muovaudu antavaa elannonhankkimistapaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Kun sinä muutut, maailmasi muuttuu - Kiitollisuus&Muutos 2/4

Torstai 2.9.2021

Minä en ole ajatukseni.

Oletko ryhtynyt johonkin asiaan uudelleen ja uudelleen ajatellen, että se olisi terveellistä, hyvää, energisoivaa? Tsempannut, tsemppaantunut ja lopahtanut? Toistanut itsellesi, kuinka pitäisi ja pitäisi? Minä olen. Satoja kertoja.

Muutosmatkani sisäisessä maailmassani muutti ”vahingossa” arvojani luonnollisiksi: arkeni, vapaa-aikani, elämäntapani, asumismuotoni, kaiken.

En tiedä, mistä aina ammennan loputtoman inspiraationi mieleni muutoksille. Halun uudelleen ja uudelleen vapautua ja irtaantua kahleista, jotka ajatuksen harhat ja tunteiden kuuntelemattomuus luovat. Halun vapautua vuosisatojen traumoista kehossani ja somaattisista oireistani ja astua kaiken sen yläpuolelle.

IMG_20210901_193843.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Henkinen muutosmatka muutti suhtautumiseni ravitsemukseen - Kiitollisuus&Muutos 1/4

Torstai 26.8.2021

Tästä alkaa neliosainen kiitollisuus-sarja elämästä. Olen muuttanut voimakkaasti omaa sisäistä maailmaani tietoisesti päästäkseni vapautumaan kehoani kahlitsevista traumoista ja ajattelumalleista. Ja mahdollisesti myös vanhempieni, isovanhempieni ja pidemmälle suvussani kulkeneista traumoista ja itsehäpeäkeskeisestä syyllisyysmaailmasta. Jaan tämän aiheen neljään osaan siitä syystä, että minusta on hämmentävän ihanaa, mihin sisäinen muutosmatka on johdattanut arjen käytännön tasolla. Miten se on muuttanut montaa osa-aluetta. Pureudumme käytännön tuloksiin aiheilla; muutos keittiössäni, vapaa-ajallani ja elämäntapana, työssäni ja materialistina. Aloitamme isoimmiten ravitsemusneuvojan ammattiini lähinnä olevalla näkökulmalla eli muutoksista keittiössäni ja ravitsemuksessa.

muutosvalmennus_mariannetynkkynen.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, muutos, mieli, henkinen, kasvu, tasapaino

Mikä pitää meidät kiinni vanhoissa tottumuksissamme?

Torstai 29.4.2021

Koetan kirjoittaa tänään kaikkea muuta kuin asiaa. Ajatuksen juoksua ja parhaillaan pohdittavaa myös sinulle. Pohjustan silti tähän alkuun aihettani: Se kumpuaa asiakkaistani, joissa näen samoja piirteitä, jotka olen itse kokenut ja kovin voimakkaina: Erinomaisena suorittajana – josta olen onnekseni päässyt tasapainoisempiin vaihtoehtoihin. Kun teemme muutoksia joiden määränpäänä on muuttaa elämäämme joltain osin lopullisesti, kamppailemme pettymyksen, epäonnistumisen, surun, vihan, kaipuun tunteitten kanssa. Ne vain kuuluvat muutokseen. Mikään ei muuttuisi, jos emme joutuisi punnitsemaan toden teolla mitä haluamme ja kyseenalaistamaan kaikkea. Ajoittainen epätietoisuus ja kadotettu kartta ovat osa matkaa. Jos voisimme vain hypätä uuteen ja kaikki olisi siinä, ei meidän tarvitsisi edes puhua muutoksesta, sillä silloin tekisimme sitä joka ikinen päivä laidasta laitaan. Mutta me olemme vain ihania ihmisiä – emme koneita.

sade.flt.jpg

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: mieli, muutos, valmennus, rakkaus

Villiruuan keruusta terveyttä kaikilla aisteilla

Torstai 1.4.2021

Ruuansulatus on yksi iso pieni kokonaisuus villikasvien maailman terveysvaikutuksista. Luonnon monimuotoisuus on tavattoman laaja ja monimutkainen miljoonan yhteistekijän summa. Siksi on oleellisen tärkeää ymmärtää myös muunmuassa eri aistien vaikutuksien pääpiirteistä ollessasi keruupuuhissa.

villiyrttikurssi_puuhalaus_flt.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: villiruoka, luonto, palautuminen, aistit, keho, mieli

Kaikki muutos lähtee mielen tasolta

Torstai 10.12.2020

Kaikki mitä teemme, tehkäämme täydestä sydämestämme.

Tästä haluan kirjoittaa tänään. Siitä, miten meidän tulee aina olla mukana siinä, mihin ryhdymme. Niin pienissä kuin suuremmissakin asioissa. Ja kokonaisvaltaisesti itseämme hoitaessa, elämän muutoksissa ja ruokavalion muutoksissa – jos teemme ilman mieltä, homma ei toimi. Siinä lienee syy, miksi haluan tänään antaa viikkoblogissani paikan tälle.

Muutos on aina muutos.

rakkaus_ravintovalmennus.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mieli, muutos, valmennus, rakkaus

Valon valtaama

Torstai 9.4.2020

Aurinkomme. Tuo ihana valo, pohjoisten leveysasteittemme odotettu lämmöntuoja. Kevään yksi suurimpia ihanien tuntemuksien herättäjiä linnunlaulun ja lisääntyvän vihreyden kanssa. Kasvua, mielihyvää, virkeyttä. Mitä tapahtuu kehossa? Ja miten voimme ottaa tuosta valosta niin paljon hyvää sisäämme?

Luonto_mariannetynkkynen

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valo, kevät, sisäinen kello, rytmit, D-vitamiini, osteoporoosi, mieli, lämpö