Ravintolisien tehokas käyttötapa

Torstai 1.7.2021

Perusajatuksellaan ravintolisien tarkoitus on taata kehon saanti tietylle ravintoaineelle kehon sisäänottokyvystä huolimatta riittävän suurina annoksina. Näin voidaan tehokkaasti hoitaa puutoksia ja saada selkeästi tuloksia. Ravinnerikkaasta ruuasta tämä eroaa siinä, että tavanomaisesti aina sairaus- ja oiretiloissa kehon sisäänottokyky on jo hieman heikentynyt, tai puute on niin huomattava, ettei keho kykene lyhyessä ajassa saamaan ravinnosta riittävästi tarvitsemiaan ravintoaineita lyhyessä ajassa suhteessa oireisiin tai sairauden tuomiin tarpeisiin.

Ravintolisiä voidaan kuitenkin käyttää hyvin ja hyvin huonosti. Vaikka kyse on vain kapselista ja sen sisällöstä, halutun vasteen saamiseksi tarvitaan hieman muutakin kuin nielemistä. Päämäärättömän popsimisen sijaan otetaan ravintolisistä optimaalisin hyöty irti, jos ja kun niitä käytämme.

flt_ravintovalmentaja_marianne.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ravintolisät, ravintolisä, puutos, kuuri

Lopullisesti eroon puutoksista

Torstai 7.1.2021

Onko sinulla hivenaineiden tai vitamiinien puutoksia? Suuntaatko luontaistuotekauppaan noutamaan korjausliikepullon tai ohjaako mittauksen teettänyt terveydenhoitohenkilö sinut sinne? Nouseeko arvot? Poistuuko oire tai oireet ja voit taas hyvin?

Minua pysäyttää jatkuvasti hölmistynyt katse, kun en ohjaa vaikkapa raudanpuutteeseen muitta mutkitta rautaa lisänä vaan alan pohtimaan. Mitäs pohdittavaa tässä on? Rautaa alhaiseen hemoglobiiniin tai ferritiiniarvoon ja se on siinä. Onko?

DSC08008.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ravintolisät, flt, puutos, anemia