Hyvän olon joulu

Torstai 23.12.2021

Kuuluuko jouluusi vatsakivut, ähky, väsymys, turvonnut olo? Entä aivosumu tai yliherkkyysreaktiot kuten aftat suussa, ripulia taikka ihottumaa lisää? Minulle kuului ennen. Nykyisin sinne kuuluu herkulliset ruuat, vireä mieli ja ihanat tuoksut.

Ravitsemuksella kuin muulla rytmityksellä saa ihmeitä aikaan. Kerron sinulle siis perusjutut tässä. Jos saat muutamankin näistä jouluusi, huomaat jo muutosta! Laitan järjestyksessä ne isoimmat tekijät, eli kärkeen ne niin sanotusti tärkeimmät ja parhaat vinkit.

hedelmakakku_ravintovalmentaja.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, ravintovalmentaja, ravitsemus, ruuansulatus

Kuormita ruuansulatustasi lempeämmin

Torstai 5.11.2020

Perinteinen lautasmalli- ja markettiruokamme ovat huomattavan raskasta ruokaa ruuansulatuksellemme, siitä huolimatta että luonnollinen ruoka taas on maineeltaan voimakasta ja tuhtia. Ylikuormittuneen ruuansulatuksen oireina näkyy kovin vaihtelevasti oireita, eikä kaikilla edes ilmene itse ruuansulatuskanavan epämukavia tuntemuksia. Vajaus energiasta, ravintoaineista ja hivenaineista johtaa kuitenkin moniin oireisiin ja sairauksiin, joista nouseminen vaatiikin jo ammattilaisen apua.

Väsymys ja energiattouus, raudanpuuteanemia ja ruuansulatuksen häiriöt ovat kotiutuneet monen suomalaisen kotiin asustelemaan ja kuormittamaan arkea. Monimutkainen ja pitkään kehittynyt tila on purettavissa, mutta ei oirevaiheessa enää yksittäisillä ravintolisillä, lääkkeillä tai oirekeskeisellä hoidolla...

Vatsa, Tyttö, Nainen, Ruokavalio, Paino

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: ruuansulatus, anemia, raudanpuute, luonto, ravintovalmennus, flt

Villikasvien ravitsemuksellinen merkitys

Torstai 3.9.2020

Tämänkertaisessa blogitekstissäni on suoraan lainattu teksti lopputyöstäni Hortaohjaaja-koulutuksesta, joka on juuri päättymässä. Koulutuksen on järjestänyt Saimatext Oy (hortoilu.fi), Raija ja Jouko Kivimetsä, sekä kouluttajana lisäksi Leena Ilmarinen.

Oma aiheeni käsittelee villikasvien merkitystä terveydelle tieteen valossa. Tämä lainattu pätkä käsittelee villikasvien ravitsemuksellista arvoa.

nokkonen_ravintovalmentaja.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: villiyrtti, villiravinto, suolisto, bakteerikanta, ruuansulatus