Näin mikroaaltouuni tuhoaa ruokasi

Torstai 24.2.2022

Mikroaaltouuni muuttaa ruokasi säteilyllään sähköisten varausten avulla. Myös kaikki olemassa oleva ja kaikki luonnollinen ruokamme on olemassa yksinkertaisesti sähköisten varausten johdosta. Mikron käyttö kajoaa siis johonkin hyvin herkkään ja siihen tärkeimpään osaan ruuastamme: sen pienen pieniin kehon hyväksikäytettäviin ravintoarvoihin. Noihin, joista kehomme elää. Vitamiinit, amino- ja rasvahapot muuttuvat muotoon, joka ei ole terveydellemme eduksi. Laita siis mikroaaltouunisi viimeistään tänään pois keittiöstäsi viemästä tilaa.

Keittiö, Ruokasali, Keittiösaarekkeen, Mikroaaltouuni

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mikro, mikroaaltouuni, syöpä, mikrobiomi, suolisto, virus, autoimmuunisairaus, umpilisäke

Kolesteroliarvot kuntoon ravitsemuksella

Torstai 16.12.2021

Epätasapainoiset kolesteroliarvot ovat nykypäivää ja samoin niiden lääkitykseen päätyvät hoidot. FinTerveys 2017 tutkimuksen mukaan kokonaiskolesteroli oli yli tavoitearvon kolmekymmentä ikävuotta ylittäneiden keskuudessa miehillä 54 prosentilla ja naisilla 60 prosentilla. Kolesteroliarvoissa tärkeä huomioon otettava seikka on myös Low Density Lipoproteiinien (LDL) ja High Density Lipoproteiinien (HDL) tasapaino. HDL arvon tulisi olla lähellä LDL arvoa. On hyvin tyypillistä, että LDL on korkealla ja terveydellemme edullisempi HDL taas huomattavasti matalammalla.

Tämän artikkelin ohjeistus toimii siis molempiin. Kolesteroliarvot tasoittuvat tyypillisesti noin 2-6 kuukaudessa...

inkivaari_kaypahoito.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kolesteroli, sydän ja verisuonet, kansansairaus, inkivääri, valkosipuli, ravitsemus

Ylipaino - sairauksien aiheuttaja vaiko itse sairaus?

Torstai 23.4.2020

THL luokittelee ylipainon sairauksien aiheuttajiksi yhdessä mm tupakoinnin ja epäterveellisen ruuan rinnalla. Funktionaalisesta näkökulmasta katsottuna ylipaino ei kuitenkaan ole sama kuin liiallinen kalorien popsiminen, vaan seuraus – oire tai sairaus – kehon epätasapainotilasta. Ylipaino ei ole elämäntapa, eikä näin ollen kuulu varsinaisesti riskitekijöihin.

Tasapaino, Kivet, Laatokan, Ilta

Voitaisiinkin ajatella, että siinä missä epäterveellinen yksipuolinen ruoka kuuluu aiheuttajien listaan, ylipaino kuuluu jo oireisiin (näin sopii siis kyllä riskitekijöihin, vaikkei olekaan syy vaan seuraus), ja sen jälkeen seuraa sairauksia. Nähkäämme siis ylipaino oireena ja kehon lempeänä viestinä siitä, että jonkin on muututtava: Mitä keholtani puuttuu ja mitä se saa liikaa?

Ylipainosta monen tekijän summa – unohda kalorirajoitukset heti alkuunsa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ylipaino, painonhallinta, matala-asteinen tulehdus, metabolia, kalorit, verensokeri, sokeri, hiilihydraatit, painonpudotus, väsymys, katabolia, sairaus, svs, flt

Ihmismielen lyhytjänteisyys - syy vaurauden tuomaan sairaustulvaan?

Torstai 27.2.2020

Ihmismieli on luonnostaan melkoisen lyhytjänteinen. Luonnollinen minämme katsoo tilanteen. Taistele tai pakene. Valinta tehty. Elämä jatkuu.

Yksinkertaista ja simppeliä arjessa selviytymistä ja aiemmilta ajoilta hengissä selviytymistä. Elinehto siis. Mutta luonto on kehittänyt niin hienon järjestelmän, että kun saamme liikaa, me itse ajamme itsemme uudelleen alkupisteeseen. Vaurauden myötä otteemme on lipsunut. Tässä hetkessä tehdyt valinnat ovat edelleen hyviä tässä hetkessämme ja selviämme arjesta hengissä. Mutta varhaiselle, vielä kehittymättömälle, mielellemme yllätyksenä siirsimmekin kärsimystä huomiselle. Asia menee melkoisen monimutkikkaaksi, kun elämmekin aikaa, jolloin kuolema ja hengissäpysymisen sijaan tarve onkin ajatella terveyden ylläpitoa.

Ruoho, Wilderness, Vihreä, Polku, Polut

Jos ihmiskunnan maailman aika ajateltaisiin yhdeksi vuodeksi, niin tämä aika jolloin olemme joutuneet jokapäiväisissä valinnoissa miettimään terveellisyyttä, on vain sekuntteja tuosta vuodesta. Evoluutiomme ja tarpeemme eivät ole tässä ajassa siis muuttuneet oikeastaan tippaakaan.

Onko taistele-pakene-reaktion järjestelmästä tullut ansamme?...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: evoluutio, ihminen, taistelepakene, stressireaktio, sairaustilastot, syöpä, sepelvaltimotauti, alkuasukas, yhteisöllisyys, ravinto, heimo, luonto, parantuminen