Näin tuet kehoasi talvella - Syö oikein

Torstai 25.11.2021

Satokausisyöminen tukee niin kehoamme kuin mieltämme eri vuodenaikoina. Vuodenkierron jokaiseen vaiheeseen kuuluu omat pääpiirteensä ja tulee mukavasti vuosittaista vaihtelua myös ravitsemukseen.

Esimerkiksi allergiat ja yliherkkyydet, väsymys, vatsaoireet, mielialan haasteet, iho-ongelmat, hormonivaihtelut, verensokerin kuin sydänongelmat saavat huomattavaa helpotusta jo pelkästään vuodenkierron mukaan syömisellä. Yksinkertaisesti siitä syystä, että kun vähennämme kehon kuormitusta, se pystyy paremmin keskittymään aina siihen tasapainotusprosessiin kehossasi, mikä on milläkin hetkellä tärkeintä.

talvi_ayurveda.JPG

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: ayurveda, pohjolan, talvi, ravitsemus, satokausi

Kasvispainoitteista raakaruokaa sadonkorjuun aikana

Torstai 20.8.2020

Elämme niin kiitollista vuodenaikaa: Tämä kertakaikkisen monipuolinen tuoreruokamarkettimme tuolla luonnossa, puutarhoissa, kaupoissa! Kotimaista safkaa täynnä elämän energiaa, kvanttifysiikkaa. Nyt on aika täällä Pohjolassamme täydentää varastoja aamusta iltaan talven varalle. Marjoja, hedelmiä, kasviksia, yrttejä, kukkia, sieniä. Kiitos luontoäiti, tätä runsauden määrää.

Itsellä menee tänävuonna pakasteitten ja kuivatusten lisäksi myös kellariin tavaraa. Tein ensimmäiset etikkakurkut (sokerittomana tietenkin) ja hapatusruukut odottavat koesatseja. Ihana hapatteet.fi hankki minulle litran hapatusruukkuja, joita en tahtonut mitenkään löytää Suomen markkinoilta!

Satokausisyömisen ideologiaa..

flt.mustikka.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: satokausi, kierrätys, pohjola, sesonki, vaihtelu, ravitsemus, luonnollinen, luonnon rytmi,

Villiyrttien terapiaa - osa 2

Torstai 14.5.2020

Tuoreena ja juuri puhjenneena villiyrttien ravintoarvot ovat korkeimmillaan eli toisin sanoen käsittämättömissä superluvuissaan ravinnetiheyttään. Ja nyt puhutaan selkeesti toukokuusta. Ajasta jolloin kaikki puhkeaa vihreyteensä.

Samoin on marjoilla, hedelmillämme ja suurimmalla osalla sienistä. Kaikilla - ja sitä enemmän mitä alkuperäisempää – kasvikunnan tuotteillamme. Mutta myös luonnollisella eläinkunnallamme esim. maidon tuotannossa. Onneksemme nämä kaikki ryhmät tuottavat tuon superimman satonsa hieman eri aikoina vuodesta.

detox_vuohenputki_flt.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: villiyrtti, horta, terapeuttinen, kuuri, satokausi, toukokuu, keräys, ravinnetiheys, ravinteet, antioksidantit, maksa, virus, bakteeri

Luonnollisen elämäntavan 7 vinkkiä

Torstai 26.3.2020

Tänään tulee mun eko-vinkit top seitsemän tasapainoiseen elämään: Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin - elämäntapaan, jossa kokoontuu yhteen luonnollisuus, ekologisuus, ravitsemus ja energia.

eko_mariannetynkkynen.JPG

1. Rakasta yksinkertaisuutta

Yksinkertainen on usein tavattoman käytännöllinen ja helppo. Monimutkaisuus taas kulkee tavallisesti yhdessä liiallisen varallisuuden ja mahdollisuuksien kanssa.

Myös ravinnossa yksinkertainen on usein paras.

Tämän pohjalta voimme oikeastaan rakentaa kaiken arjessa. Kyseenalaistamalla kaikki aineelliset tarpeet ennen valintaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekologinen, elämäntapa, tasapaino, luonto, kokonaisvaltainen, hygienia, puutarha, satokausi, raakaravinto