Mikä pitää meidät kiinni vanhoissa tottumuksissamme?

Torstai 29.4.2021

Koetan kirjoittaa tänään kaikkea muuta kuin asiaa. Ajatuksen juoksua ja parhaillaan pohdittavaa myös sinulle. Pohjustan silti tähän alkuun aihettani: Se kumpuaa asiakkaistani, joissa näen samoja piirteitä, jotka olen itse kokenut ja kovin voimakkaina: Erinomaisena suorittajana – josta olen onnekseni päässyt tasapainoisempiin vaihtoehtoihin. Kun teemme muutoksia joiden määränpäänä on muuttaa elämäämme joltain osin lopullisesti, kamppailemme pettymyksen, epäonnistumisen, surun, vihan, kaipuun tunteitten kanssa. Ne vain kuuluvat muutokseen. Mikään ei muuttuisi, jos emme joutuisi punnitsemaan toden teolla mitä haluamme ja kyseenalaistamaan kaikkea. Ajoittainen epätietoisuus ja kadotettu kartta ovat osa matkaa. Jos voisimme vain hypätä uuteen ja kaikki olisi siinä, ei meidän tarvitsisi edes puhua muutoksesta, sillä silloin tekisimme sitä joka ikinen päivä laidasta laitaan. Mutta me olemme vain ihania ihmisiä – emme koneita.

sade.flt.jpg

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: mieli, muutos, valmennus, rakkaus

Kaikkea kohtuudella - Ruoka-aineiden kierrätys

Torstai 18.3.2021

”Kaikkea kohtuudella” on tuttu ja paljon käytetty sanonta ruuasta. Useimmiten se tuntuu kuitenkin tarkoittavan että sokeria, vehnää ja makkaraa taikka leikkeleitä vähän joka päivä. Toki myös muroja, jogurttia, maitoa. Vähän joka aterialla. Ja toki lisäaineitakin kun niitä nyt väkisin tulee.

Sanonta taitaa olla vanhempi kuin tiedämmekään. Mitä se oikeastaan on alunperin tarkoittanutkaan. Tutustutaan tänään uudella tavalla tuohon sanontaan ja luodaan sillä mieliimme uusi merkitys.

tervearki_4.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kierrätys, rotaatio, ravintoaineet, allergiat, autoimmuuni, valmennus

Perheesi syö, mitä kaupasta kotiin kannetaan

Torstai 14.1.2021

Onko sinulla tunne, että tulee syötyä mitä sattuu? Taikka fiilis, että perheesi ravitsemus ei vaan pysy kunnossa?

Mehän syömme sitä, mitä kaapeissamme on. Ja toiseksi kaapeissammehan on sitä, mitä sinne kannamme. Eli vastuu on oikeastaan kaupassa käydessä. Puhun usein siitä, että terveellisyyden miettiminen ei kuulu ruokapöytään vaan se asia on ratkaistu jo ennen ruokailua.

ravinnetihea.png

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valmennus, arki, ruoka, perhe, terveellinen

Kaikki muutos lähtee mielen tasolta

Torstai 10.12.2020

Kaikki mitä teemme, tehkäämme täydestä sydämestämme.

Tästä haluan kirjoittaa tänään. Siitä, miten meidän tulee aina olla mukana siinä, mihin ryhdymme. Niin pienissä kuin suuremmissakin asioissa. Ja kokonaisvaltaisesti itseämme hoitaessa, elämän muutoksissa ja ruokavalion muutoksissa – jos teemme ilman mieltä, homma ei toimi. Siinä lienee syy, miksi haluan tänään antaa viikkoblogissani paikan tälle.

Muutos on aina muutos.

rakkaus_ravintovalmennus.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mieli, muutos, valmennus, rakkaus

Kuormita ruuansulatustasi lempeämmin

Torstai 5.11.2020

Perinteinen lautasmalli- ja markettiruokamme ovat huomattavan raskasta ruokaa ruuansulatuksellemme, siitä huolimatta että luonnollinen ruoka taas on maineeltaan voimakasta ja tuhtia. Ylikuormittuneen ruuansulatuksen oireina näkyy kovin vaihtelevasti oireita, eikä kaikilla edes ilmene itse ruuansulatuskanavan epämukavia tuntemuksia. Vajaus energiasta, ravintoaineista ja hivenaineista johtaa kuitenkin moniin oireisiin ja sairauksiin, joista nouseminen vaatiikin jo ammattilaisen apua.

Väsymys ja energiattouus, raudanpuuteanemia ja ruuansulatuksen häiriöt ovat kotiutuneet monen suomalaisen kotiin asustelemaan ja kuormittamaan arkea. Monimutkainen ja pitkään kehittynyt tila on purettavissa, mutta ei oirevaiheessa enää yksittäisillä ravintolisillä, lääkkeillä tai oirekeskeisellä hoidolla...

Vatsa, Tyttö, Nainen, Ruokavalio, Paino

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: ruuansulatus, anemia, raudanpuute, luonto, ravintovalmennus, flt

Kesä on suoliston kunnostukselle parasta aikaa

Torstai 2.7.2020

Suomen olosuhteissa kesä - toukokuusta syyskuuhun on aivan parasta aikaa saada suolisto kuntoon. Se on monessa suhteessa parasta aikaa myös koko keholle. Täydentää varastoja ja eheytyä. Tulokset tulevat tehokkainten ja kaikkea tarvittavaa on helposti saatavilla.

Suolisto kuntoon verkkovalmennukseni haluaa hyödyntää juuri tämän puolen ihanasta monimuotoisesta pohjolastamme. Myös mielelle tämä valo on helpointa aikaa, ja mielihän on suorassa jatkuvassa yhteydessä suolistomme bakteerikantaan ja vatsaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suolisto, mikropisto, flt, valmennus, kurssi, ravintoneuvoja