Suo - kansallismaisema ja terveysmesta OSA 2/2

Torstai 17.6.2021

Suon terveysvaikutuksia

Suosta on tehty suhteellisen vähän tutkimusta varsinkin kun ajattelee, kuinka sitä on käytetty esimerkiksi turvemuodossa kylpylöiden perushoidoissa Euroopassa jo yli kahdensadan vuoden ajan. Tutkimuksia toki marjoista ja muista yksittäisistä ainesosista riittää, mutta mietitäänpä vaikka suokylvyn vaikutuksia. Onko suolampeen pulahtelu, avojaloin suossa kävely ja muu vastaava turhan pienen arvon saaneessa osassa? Kun turve siirretään suolta kylpylään, tietää ilman tiedettäkin turvekylvyn otto itse paikan päällä monikertaista altistumista noille hyvää tekeville ainesosille.

horta_lakka.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suo, horta, villiruoka, turve, microbisto

Opi tekemään maukas yrttiteesekoitus

Torstai 20.5.2021

Minulle ensimmäinen muoto käyttää pohjolan luontomme villiyrttejä on ollut lapsuuden kodissani teehaudukkeena. Minusta se oli vähintäänkin juhlavaa. Lapsuuden sairastelukierteet taisivat luoda syyn, että nuo siankärsämö-vadelma-mustaherukka-pietaryrttihaudukkeet olivat kielelleni jumalatarten juoman makuisia. Nyt tiedän, että haudutettu yrttijuoma on yksi parhaimpia tapoja saada etenkin ruuansulatusvaivaiselle ravintoaineet kehon hyväksikäytettävään muotoon. 20 minuutin haudutus irrottaa villikasveista ihanteellisesti ravinteita. Mutta kuinka oppia tekemään oikeasti maukas yrttihauduke oman kotikulmien kasveista?

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: yrtit, villikasvit, villiruoka, juomat, resepti, mineraalit, hivenaineet, nesteytys

Ekologisuutta villiruuasta

Torstai 6.5.2021

Olen astellut villiruuan maailmaan pienin askelin syvemmälle. Ja jokainen askel tuo mukanaan uutta. Yksi ihanuus, joka on tullut sivutuotteena, on ekologisuus. Sitä tosin on saatellut elämän muutoksissa mukana kulutus-(ei rahallisesti vaan materiaalisesti)niukka maailmankatsomus. En säästä leipäpussia tai ostoskassia siksi, että säästyy muutama sentti tai maailman meret, vaan siksi, koska mä voin. Voin käyttää sen uudelleen.

Minusta on mahtavaa, miten ekologisuus ja luonnollisuus kulkevat käsikädessä täydellisen saumattomasti. Ei huonompi päälliskauppa. Se innostaa minua yhä syvemmälle villiruokaan terveyden, mielenrauhan ja luonnonläheisyyden lisäksi.

Ekologisuutta koko kierto – siemenestä arkiruuan kautta jälleen multaan

villiruoka_voikukka.JPG

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: villiyrttikurssi, villiruoka, riista, terve arkiruoka,

Villiruuan keruusta terveyttä kaikilla aisteilla

Torstai 1.4.2021

Ruuansulatus on yksi iso pieni kokonaisuus villikasvien maailman terveysvaikutuksista. Luonnon monimuotoisuus on tavattoman laaja ja monimutkainen miljoonan yhteistekijän summa. Siksi on oleellisen tärkeää ymmärtää myös muunmuassa eri aistien vaikutuksien pääpiirteistä ollessasi keruupuuhissa.

villiyrttikurssi_puuhalaus_flt.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: villiruoka, luonto, palautuminen, aistit, keho, mieli

Luonnollinen tasapaino - Elämän peruselementtien äärelle

Torstai 25.3.2021

Ihminen on metsästäjä-keräilijä
Koko elämämme koostuu sähkömagneettisista varuksista ja niiden värähtelystä – energiasta. Kaikki mitä näemme, kaikki mitä on, on molekyylien ainesosia, eikä mikään ole muuttumatonta ja pysyvää. Olemme koko universumi samaa energiakenttää. Tasapainolautta jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joka ikinen värähtelymuutos tekee värähtelyn koko universumiin, ja jonka ainoa määränpää on tasapaino. Universumin tasapaino – rauha tai levottomuus – on siis juuri siinä, mikä on meidän kaikkien yhteenlaskettu voima. Ihminen eroaa muusta elollisesta vain ja ainoastaan siinä, että meillä on jumalallinen kyky tiedostaa asioita. Tiedostaminen mahdollistaa meille tasapainon horjuttamisen ja vakauttamisen.
Koska ihminen on täydellisesti osa luontoa, luonto on edelleen kotimme, vaikkemme olisi itse henkilökohtaisesti koskaan ennen käynyt metsässä. Ihmisen evoluutio...

sienet_rvintoneuvoja.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: happo-emäs-tasapaino, pH, bakteerit, tasapaino, luonto, evoluutio, villiruoka