"The trip of life is continual freedom to increase and to heals. It is a gift to You, if you give your heart into the hands of natural forces."

Olen opiskellut Pro Health Oy.n Flt Ravintovalmentaja-ja Terveyden Tukipilarit-koulutuksen, sekä Kainronissa, Avoimessa yliopistossa ja Saluksella koululääketieteen ja luontaislääketieteen perusteet. Syksyllä 2020 valmistuin Kivimetsien koulutuksesta Hortaohjaajaksi.

Kaiken tämän taakse kuuluukin sitten oma tarinansa ja pitkä "sattumien" polku, jonka Elämä on minulle antanut!


Kamppailin pienestä pitäen lukemattomien erinäisten ja epäselvien oire- ja kiputilojen kanssa. Satoja tuloksettomia lääkärikäyntejä, kokeita, tutkimuksia, antibiootteja, särkylääkkeitä...

1. ravintoon liittyvä hoitokokemuksen sain 11 vuotiaana, kun eräs lääkäri ehdotti maidon jättämistä ruokavaliostani. Ja se toimi! Aloin kiinnostua ravitsemuksesta ja ihmisestä. Kokeilin eri juttuja elinympäristöni sallimissa minimaalisissa rajoissa ja mieleeni alkoi hahmottua, että ravinnossa on jokin paljon suurempi juttu. Teini-iässä sairastelujeni edelleen jatkuessa ja lisääntyessä uppouduin jatkuvasti enemmän ja enemmän kirjoihin, jotka kertoivat ravinnosta, ihmisestä ja luonnosta. Samaan aikaan oireyhtymädiagnooseja alkoi kertyä erinäisiltä erikoislääkäreiltä.

Täysi-ikäisenä olin jo niin huonossa kunnossa etten kyennyt opiskelemaan taikka töihin. Fyysinen ihmisraunio teloitti myös psyykkisen puoleni.

Vihdoin 25-vuotiaan minulta löydettiin sairauden aiheuttaja kun katsottiin pidemmälle potilashistoriaani. Olin tietämättäni päätynyt Funktionaalisen lääketieteen lääkärille. Minulle alkoi valjeta tosissaan, että kehomme ei todellakaan ole kaikenkestävä jätteenkäsittelylaitos! Samana syksynä lähdin opiskelemaan flt ravintovalmentajaksi. Löysin kuin paluun luontoon, omasta keittiöstäni ja tunsin astuneeni yhteen omaan elämäni isoimmista muutoksista, josta paluuta ei ole. Ruuasta tuli elämäni kohokohta, ja jokaisesta suullisesta elämys! Miten olenkaan elänyt mauttomalla tehotuotanto/eines-ruualla niin monta vuotta; tuntemattomia ainesosia, tylsää kokkailua, ravinneköyhiä kaloreita, mahan turvotusta ja jatkuvaa kipuilua, loputonta väsymystä, kun virta ei riitä ja hermo palaa, ja vain ekstreme, jos joku, on ollut jotakin?

Niin yksinkertaisesta asiasta, kuin jokapäiväinen ravinto, olen löytänyt tasapainoisen ja energisen minäni. Minun elämäni on vasta alkanut!